Замовлення трансферу на ГК "Буковель" ОНЛАЙН
+38 (068) 745-17-49
+38 (095) 088-73-42
+38 (063) 839-14-06
info@faynotur.com.ua

Інформація для туриста

У даному розділі дано поради та рекомендації, які допоможуть Вам під час подорожі.

Велике прохання ознайомитися з розміщеною нижче інформацією.

 

Як добратися до Яремче

Яремче дуже зручно розташовано на карті автомобільних і залізничних сполучень, тому добратися сюди досить легко. Найпростіше добиратися з інших областей України залізницею або автобусом до Івано-Франківська, а тоді маршрутним таксі до Яремче, яке курсує дуже часто. Станція маршрутних таксі та автобусів знаходиться при виході із залізничної станції Івано-Франківська.

 Рух потягів до Івано-Франківська можна знайти на сайті Укрзалізниці

 Рух потягів по Західному регіоні можна знайти на сайті Львівської залізниці

 Рух автобусів "Автолюкс" можна знайти на сайті компанії

NB! Слід врахувати, що розклад руху транспорту доволі часто змінюється. Тому варто перевіряти рух потяга чи автотранспорту контрольним дзвінком.

Телефон на залізничну станцію м. Яремче: 8 (03434) 2-23-56.

Гуцульська кухня

Гуцульська кухня напрочуд смачна і досить проста їжа, однак спосіб приготування має свої секрети і особливості. Використовували гуцули такі продукти як кукурудзяне борошно та крупу, картоплю, гриби і вироби з овечого молока. Найпоширенішими гуцульськими стравами є банош, грибна юшка, бринза, росівниця. Далі – опис деяких гуцульських став.

Бринза (бринзя, бриндза) – сорт сиру, виготовлений з овечого молока. Виробляли бринзу чоловіки, оскільки вівчарами були завжди чоловіки. Насамперед для приготування бринзи проціджували овече молоко і заквашували молоком, що вистоялося у шлунку молодого ягняти. Тоді посудини з молоком ставлять біля вогню і помішують – таким чином утворюються грудки сиру, які підвішують у теплому місці. Виготовлений сир називають будзем. Згодом будз розтирають із сіллю і маслом – тоді й отримують бринзу.

Бануш – найкращий бануш приготований на вогні і в казанку, однак сьогодні господині приготовляють й удома. Насамперед з водою розмішують сметану, виготовлену із овечого молока, заливають у посудину і доводять до кипіння. Тоді насипають кукурудзяної муки або крупи, помішуючи ставу обов’язково дерев’яною ложкою, допоки на поверхні не появиться масло. Готову страву подають із приготованими шкварками і бринзою.

Вурда – різновид овечого сиру, утворений із сироватки.

Грибна юшка – для приготування юшки беруть курячий бульйон, в якому відварюють сухі білі гриби. Згодом додають домашню локшину, спеції і зелень.

 

Гуслянка – кисломолочний продукт, виготовлений із коров’ячого або овечого молока. Молоко  кип’ятять, знімають з вогню, охолоджують, додають ложку кислої сметани, добре розмішують і охолоджують.

Росівниця – відвар з буженини та квашеної капусти, яку загущують кукурудзяною крупою.

Книші – булочки, начинені вареною картоплею або бринзою

Шпеня – страва з квасолі.

 

Пам’ятки архітектури Яремчанського регіону

•    Церква архистратига Михаїла 1844 р. — Яремче, вул. Кам'янка, 32 (передмістя Дора)

 •    Монастир Св. пророка Іллі студійського уставу, заснований 1935 р. — м. Яремче, вул. Свободи (передмістя Дора)

 •    Церква Св. апостолів Петра й Павла — м. Яремче, вул. Кам'янка (монастир Місійного згромадження Св. Андрія) –

 •    Церква Успення Богородиці (ХІХ ст. )

 •    Церква Йоана Милостивого з дзвіницею (XVIII ст.) — Яремче, вул. Ковпака, 2

 •    Церква Різдва Богородиці (ХVІІ-XVIII ст.) — смт. Ворохта, вул. Довбуша, 1

 •    Церква Петра і Павла (1930-ті роки ХХ ст.) — смт. Ворохта

 •    Дмитрівська церква з дзвіницею (XVIII ст.) — с. Татарів

 •    Церква Святої Трійці (1863 р.) з дзвіницею (XVIII ст.) — с. Микуличин

 

Для успішного походу в гори та по інших маршрутах високогір’я, літом пропонуємо при підготовці до походу мати:

 

  • взуття на твердій підошві, бажано водонепроникне;
  • штани, бажано з цупкої тканини;
  • верхній одяг, що захищає відкриті ділянки тіла від холодного вітру: штурмова куртка з капюшоном, дощовики та накидки з клейонки    (продаються в Яремчі і Ворохті), кофти;
  • головні убори: шапки, хустки, кепки, панами, шарфи, рукавиці;
  • можна мати сонцезахисні окуляри, крем проти засмаги, засоби особистої гігієни, індивідуальні ліки, загальна аптечка є впровідника.                                                                                                                                 
  • невелику кількість їжі (бутерброди, шоколад, цукерки, курага, ізюм, горішки) води 0,5л, яку можна поновлювати під час походу;
  • фото та відеоапаратуру;
  • не брати зайвих речей та прикрас;
  • мобільний зв’язок є тільки в певних місцях, та не завжди;
  • гроші, необхідні для оплати за в’їзд на територію заповідника.

 

Під час походу:

  • не нехтувати інструктажем та порадами гіда-інструктора, дотримуватись правил поведінки на заповідних територіях;
  • не змінювати самостійно, без попередження гіда-інструктора, маршрут, темп ходьби групи (відставати, вибігати, відходити для фотографування, збору квітів, туалету);
  • про найменшу зміну самопочуття повідомляти гіда-інструктора;
  • не вживати алкоголь та інші стимулюючі препарати під час активної частини походу.
  • на погодні умови та стан здоров’я учасників походу гід-інструктор (агенція) залишає за собою право розділяти групу на частини, або припинити сходження.

 Діти до 6 років – безкоштовно, якщо не потребують окремого місця.

Харчування, рекреаційний збір, вхідні квитки на екскурсії в музеї оплачуються додатково.

Дітям до 15 років - знижка 50% від вартості.

Постійним клієнтам - знижки

 

Бажаємо Вам щасливої ​​дороги і яскравого незабутнього відпочинку!